zSoftware

Nieuwsbrief

Deze vierde nieuwsbrief heeft even op zich laten wachten, maar we zijn er weer in geslaagd een aantal interessante en actuele artikelen op te nemen. Aandacht voor een aantal security producten, de nooit eindigende discussie rondom de keuze voor mainframe of gedistribueerde systemen en is uw organisatie rijp voor een Enterprise overeenkomst voor software? 

 

www.zSoftware.nl

 

 

Nieuws

Jaargang 1, nr 4

24 sept.  2006

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier.

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar zSoftware of bel 06.10162676

IBM and zSeries zijn Trademarks of International Business Machines Corporation

The imagery on all pages are reproduced courtesy of International Business Machines Corporation. Unauthorized use not permitted.

.

 

 

 

Aandacht voor de producten van Vanguard Integrity Professionals die door een reseller overeenkomst tussen Vanguard en IBM door onze partner MFSW geleverd kunnen worden.  

Vanguard SecurityCenter™ Levert een  standaard Windows Grafische user Interface voor  RACF administratie. SecurityCenter is de ideale oplossing voor centraal en decentraal opererende security beheerders, die dagelijks diverse RACF functies uitvoeren, zonder de kennis en ervaring van de RACF commando’s.

 Vanguard Administrator™ Levert uitgebreidere RACF beheer, analyses en administratieve hulpmiddelen  door middel van  geautomatiseerde en krachtige utilities. Gebruikers profiteren van het efficiënte beheer  van en de kwaliteit van de administratie. Door de foutvrije procedures is het beheren van een gecompliceerde RACF security omgeving snel onder de knie.

Vanguard Advisor™ Een uitgebreid rapportage hulpmiddel, met de mogelijkheid van real-time waarschuwing bij security incidenten zoals “Intrusion detection” 

Vanguard Analyzer™ Een geavanceerd security analyse product dat zorg draagt voor verificatie en controle van de z/OS en RACF systemen. Risico analyse, dreigingen, en aanbevelingen voor het oplossen van mogelijke integriteit problemen. Analyzer zorgt ook voor de juiste Audit rapportages.

Vanguard Enforcer™ Een bewezen, state-of-the-art , beheers omgeving voor het mainframe. Enforcer beschermt kritische data en andere gegevens door het afdwingen van het gebruik van standaarden, regels en definities, zoals gedefinieerd door de compliancy-experts .

IBM Reseller van Vanguard

.

zSoftware            Kloosterwei 320     2361 XR Warmond               The Netherlands    Tel: 0031.(0)71.3011178      Tel 0031 (0)6.10162676  

 E-mail info@zSoftware.nl                    www.zSoftware.nl

 

Tekstvak: Contactinformatie

Consultancy

Advisering

Services

Tekstvak: Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, klik hier voor de web-versie

Mainframe behouden of overstappen?

Bent u klaar voor een Enterprise Software overeenkomst?

De waarde van de mainframe omgevingen in grote(re) organisaties wordt hevig onderschat. De rol van de mainframe omgevingen zullen de komende jaren sterk toenemen. Het is de verwachting dat na de decentralisatiegolf uit de jaren negentig er steeds meer vitale functies, gecentraliseerd zullen worden. Welk platform is daarvoor verreweg het beste geschikt? Het mainframe, in welke vorm dan ook.

Vitale functies zoals Data Sharing, disaster recovery, partitionering, energieverbruik, koeling, consolidatie, Workload Balancing, beveiliging, virtualisatie en prioriteitstelling   allemaal technologiën die in het middelpunt van de belangstelling staan en waarmee de mainframes een jarenlange historie hebben. Voeg daar de Linux groei en de steeds grotere druk op de “Total Cost of Ownership” (TCO) aan toe. De mainframes bestaan al langer dan 40 jaar en hebben in die periode hun sporen meer dan verdiend Recente studies van gerenommeerde onderzoeksbureaus laten zien dat 90% van alle  transacties door de grote financiële instellingen, wereldwijd worden uitgevoerd door IMS, tevens bevindt 70% van alle data zich onder beheer van een mainframe.

Voordat IT top-managers en de IT-architecten besluiten om bestaande functies en applicaties te offloaden en andere platformen te selecteren voor de bedrijfskritische applicaties moeten zij goed nadenken. Er zal een gedegen studie uitgevoerd moeten worden naar de TCO en de waarde van het mainframe voor de organisatie. Nieuwe rollen voor het mainframe liggen al klaar: Data en Information Server, Security server en Systems management, allen op Enterprise nivo. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

 

Het einde van 2006 nadert met rasse schreden. Het einde van het kalenderjaar is ook voor veel software leveranciers het einde van het boekjaar. Het vierde kwartaal wordt gekenmerkt door het afsluiten van enkele grote software overeenkomsten om de cijfers flink op te poetsen. Bent u er klaar voor? zSoftware kan door lange ervaring met dergelijke contracten u advisren hoe de voorbereiding en de onderhandelingen aan te pakken waardoor de kans op een succesvolle overeenkomst sterk toeneemt.

U weet waarschijnlijk wat het antwoord van de software leveranciers is op uw vraag hoe om te gaan met “Shelf-ware”?

Bouw een grotere “Shelf”.  Laat het u niet gebeuren! .